Rechten voor de natuur

PvdA-GroenLinks Roerdalen, wil dat evenals in de gemeente Eijsden-Margraten ook de Natuur in de gemeente Roerdalen een stem krijgt.
Geïnspireerd door het boek “Rechten voor de Natuur” van Jessica den Outer en de aangenomen motie in de gemeenteraad van Eijsden-Margraten, denkt de partij dat ook in Roerdalen stappen kunnen worden gezet om verdere achteruitgang van de natuur tegen te gaan.

“Wij willen in het komende jaar dit onderwerp op de raadsagenda zetten en hierover met onze collega-raadsleden, indien nodig, in discussie gaan”, aldus de woordvoerder van de fractie.
Voorafgaand aan de discussie in de gemeenteraad, heeft de gemeenteraadsfractie het boek “Rechten voor de Natuur” na de raadsvergadering van 14 december 2023 aan de raadsleden en het college aangeboden.
“Wij hopen dat het boek ook de andere raadsleden en het college inspireert. Een gezonde, krachtige Natuur is immers niet alleen van belang voor onze eigen inwoners, maar ook voor de duizenden bezoekers die jaarlijks naar Roerdalen komen.
Onze Natuur draagt in hoge mate bij aan vele geluksmomenten en dat moeten we zien te behouden”.

Deel dit
Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als blog-Nieuws