Voedselbankactie was een groot succes

Voedselbankactie was een geweldig succes!

Hieronder 2 reacties van onze vrijwilligers.

Evenals vorige jaren hebben we in Roerdalen meegedaan aan de inzamelactie van houdbare producten voor de Voedselbank.
Bij de Plus en Posterholt, de Plus in St. Odilienberg en de de Jan Linders in Melick, stonden we buiten met lege kratten, boodschappenbriefjes, en een mondkapje op.
Onze schroom overwinnend vroegen we om iets extra’s te kopen voor de voedselbank en bij ons af te geven. De reactie was overweldigend, soms een pak koffie of een plak chocola, toch lekker voor de feestdagen, zei de mevrouw die dat bij ons op de tafel legde, maar ook tassen en zelfs een winkelwagen vol, werden bij ons neergezet.
We kregen ook geld en daar kochten we zelf producten voor.
We waren blij dat tussendoor de volle kratten werden opgehaald, want we konden ze niet meer kwijt. Tegen drie uur waren de kratten en lege dozen uit de winkel allemaal vol en moesten we hulptroepen van thuis inroepen om extra kratten en dozen te brengen.
Naast alle producten waren ook de hartelijke woorden van de mensen bemoedigend en hartverwarmend.
Een hartverwarmende gebeurtenis wil ik van deze prachtige dag nog vermelden.
Tegenover ons stond een jongen van een jaar of tien. Hij haalde zijn boodschappen uit het wagentje en stopte ze in zijn rugzak. Na een poosje ging alles weer in het wagentje en weer terug in de rugzak. Hij kwam met vijf bananen onze kant op, keek me aan en vroeg: “Denk jij dat ze deze ook kunnen gebruiken bij de voedselbank?
Ach lieverd, zei ik, dank je wel, maar dat denk ik niet, want het moet lang bewaard kunnen worden en bananen blijven niet lang goed. Neem ze maar mee naar huis en eet ze maar lekker op.
Hij knikte, keek me heel verdrietig aan, liep naar zijn fiets, stopte zijn bananen in de tas, keek nog een keer om, zwaaide en fietste weg.
Tot slot
In totaal hebben we 1743 producten in gezameld, die allemaal bij Jacqueline in de garage werden opgeslagen tot ze werden opgehaald door de vrijwilligers met de vrachtwagen van de Voedselbank.

Mieke.

Mijn ervaring met het collecteren voor de voedselbank d.d. Zaterdag 11 december 2021

4 uren kleumen, koude handen en toch heel leuk en zinvol! Mensen aanspreken op hun verantwoordelijkheid om “na te denken” over een donatie aan de voedselbank. En dat werkt!; wat mij opviel is de bereidheid van mensen om hier inderdaad over na te denken, het woord “voedselbank” is blijkbaar een begrip waarbij velen een gevoel bij hebben, echt de allermeesten voelen zich aangesproken en doneren “al is het maar een blik soep”, zoals we hen meegaven bij twijfel…. en daar kwamen ze dan ook mee, sommigen met een tas vol spullen zelfs, wat een opsteker! Zo’n 40 kratten vol!
Hieruit blijkt weer dan we mensen onder elkaar zijn en als we elkaar daarop aanspreken we een heel andere beleving van de mede/naaste mens krijgen, top! De enkele norse stoïcijn die er allemaal niets mee had, die het blijkbaar zelf erg te kwaad had en niets te geven had…die had ik bijna een blik soep meegegeven, om aan te sterken om mogelijk weer wat ruimte te creëren voor een andere kijk op de medemens..
De leukste opmerking was van een mevrouw een tas vol levensmiddelen doneerde en riep: “alles zullen we eerlijk delen, toch?”. Chapeau zo’n instelling!
Heel veel dank voor alle mensen die doneerden en de service van de Plus!

Fijn dat ik hier aan mee kon helpen…

Ellen

Deel dit
Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als blog-Nieuws